5 redenen waarom digitale data registratie onmisbaar is voor scheepsagenten in 2023

De maritieme sector is bij uitstek een dynamische en complexe industrie die wereldwijd vervoer over water mogelijk maakt. In deze snel veranderende wereld is het digitaal registreren, communiceren en factureren van gegevens van cruciaal belang. Deze processen vormen de ruggengraat van efficiëntie en transparantie in de nautische wereld. Waar van oudsher veel processen nog handmatig verlopen, is manuele invoer eerder standaard dan een uitzondering en de daaraan gekoppelde foutmarge vaak hoog. We kunnen het ons vandaag de dag niet meer permitteren om in deze haastige maatschappij, waar goed en ervaren personeel schaars is, achter de feiten aan te lopen. Benieuwd wat de 5 redenen voor jou als scheepsagent zijn? Lees dan hier verder (Leestijd: 3 min).

1: Wet- en Regelgeving rondom data is belangrijker  dan ooit

Veiligheid staat boven alles. Het correct registreren van gegevens over schepen en scheepsbezoeken, ladingen en havendiensten is van vitaal belang om te voldoen aan nationale en internationale regelgeving. Het stelt de nautische dienstverlener in staat om ervoor te zorgen dat alles volgens de voorschriften verloopt, waardoor achteraf de data eenvoudig, via centraal databeheer te onderhouden en te gebruiken is voor verschillende doeleinden als bewijs of rapportage.

 

2: Inzicht in de operatie op detail niveau geeft voorsprong in de markt

Een goed bijgehouden database van scheepsbewegingen en ladinginformatie, dynamische takenlijsten met triggers op bijvoorbeeld pre-arrival werkzaamheden, maakt efficiëntere planning mogelijk. Men kan door de automatische update van data door koppelingen met het Loodswezen, HaMIS en onze AIS verwerking hierdoor nauwkeurige aankomst- en vertrektijden voorspellen of weten wanneer iets ingezet moet worden, wat een vlotte afwikkeling in de havens bevordert. Dit heeft niet alleen invloed op de operationele efficiëntie, maar ook op de kostenbeheersing.

 

3: Klanttevredenheid is de beste bedrijfsstrategie

Klanttevredenheid staat centraal in elke sector, en de maritieme wereld vormt hierop geen uitzondering. Door gegevens nauwkeurig te registreren en fouten te minimaliseren, kunnen nautische dienstverleners betere diensten aan hun klanten leveren. Snelle, transparante facturatie en een helder overzicht van de real-time inkomsten en uitgaven zijn belangrijke aspecten van klanttevredenheid. Het stelt klanten in staat om hun kosten beter te begrijpen en te beheersen. Maar ook tussentijdse rapporten ontvangen of inzicht krijgen in statussen van verzoeken en die delen met de klant middels een SHIPM8 klantenportaal zijn vandaag de dag een must-have.                               

4: Het optimaliseren van het facturatieproces levert winst op in tijd, geld en mankracht

In een concurrerende sector zoals de scheepvaart is kostenbeheersing essentieel. Het registreren van diensten en het correct factureren van klanten helpt om financiën onder controle te houden. In kunnen spelen op gebeurtenissen of wijzigingen in een aankomst of vertrek planning kan kosten besparen. Bijvoorbeeld de inzet van een gehuurde kraan gaat op basis van tijd van inzet. Als een schip vertraging heeft is een ongebruikte kraan de halve dag op de kade een kostbaar feit. Door vaste handelingen en communicatie in templates op te nemen in ons platform bespaar je tijd en veel manueel werk. Goed personeel is vandaag de dag schaars dus komt er vaak veel druk te liggen bij de huidige scheepsagenten op kantoor. Tijdsbesparing gaat hier hand in hand waarbij de focus ligt op efficiëntie in werk, meer gedaan krijgen met minder of gelijk aantal resources. 

 

5: Transparantie in de toekomst  biedt ruimte voor groei en vertrouwen

Dataregistratie vormt niet alleen een noodzaak voor het heden, maar ze leggen ook de basis voor toekomstige groei. Door gegevens te verzamelen en te analyseren, kunnen nautische dienstverleners trends identificeren, operationele processen verbeteren en strategische beslissingen nemen die hun bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen. De Rapportage module binnen SHIPM8 geeft inzicht in al je eigen data binnen het platform en de mogelijkheid om op basis van analyses koers te kiezen.

Kortom, in de maritieme sector is een nauwkeurige registratie, communicatie en facturatie van gegevens van het grootste belang. Het stelt in staat te voldoen aan regelgeving, het verhogen van de efficiëntie op de werkvloer, klanten tevreden te stellen door heldere communicatie en overzichtelijke rapportages, kosten te beheersen vanuit gerichter plannen, en informatie centraal en digitaal te borgen om voor te bereiden op de toekomst. In een wereld waarin gegevens de sleutel zijn tot succes, zijn deze processen onmisbaar voor elke professional in de maritieme sector. Door deze processen te digitaliseren via ons SaaS-platform SHIPM8, wordt de schaalbaarheid van werkzaamheden vergroot. Bijvoorbeeld het gebruik van een tablet met onze applicatie aan boord van een schip, maakt het werk aangenamer. Het stelt je in staat om sneller te informeren en te schakelen.

Sta je aan de vooravond van een digitale transformatie binnen je maritieme organisatie? Of ben je toe aan een volgende stap in het digitaliseren?

Maak direct een afspraak of plan een demo waar wij je laten zien hoe SHIPM8 verschillende nautische dienstverleners reeds heeft geholpen.

 

Over SHIPM8

SHIPM8 is de complete SaaS oplossing van KVSA voor scheepsagenten, terminals, en maritieme dienstverleners.
De Koninklijke KVSA heeft met ruim 145 jaar ervaring alle kennis in huis voor efficiënte scheepvaart. Al jarenlang faciliteren we de verdere optimalisatie van communicatie en informatievoorziening voor de havengemeenschap. 

SHIPM8 is ontworpen voor maritieme bedrijven en biedt de flexibiliteit van een maatwerkoplossing zonder lange doorlooptijden en hoge kosten van maatwerk software.

Binnen het SHIPM8 team hebben we ontwikkelaars aan boord die bekend zijn met alles wat er in een haven gebeurt. Dat stelt ons in staat om maritieme data, denkbeelden en behoeftes om te zetten in gebruiksvriendelijke platforms, dashboards en systemen. Met SHIPM8 digitaliseer, automatiseer en optimaliseer je al je bedrijfsprocessen. 

Jouw wereld is onze wereld. We speak ship!           

 

Ontvang onze digitale brochure

Vul onderstaand formulier in en u ontvangt onze digitale brochure automatisch.

Contact Us
Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze digitale brochure

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt onze digitale brochure automatisch.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.